Vali İbrahim Akın, Sosyal Bilimler Lisesi ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’ne ziyarette bulundu.
Sosyal Bilimler Lisesi’nden Okul Müdürü Sezgin Akgün, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi’nde ise Okul Müdürü Recep Tekinarslan’dan bilgiler alan Vali İbrahim Akın spor salonu, konser salonu, sergi salonu ile resim ve müzik atölyelerini gezdi.
Okul ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, geleceğimiz olan gençlerin eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Vali İbrahim Akın, eğitimde marka kent olan Kırşehir’de öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlama gayretinde olduklarını söyledi.
Ülkemizin, her alanda iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var diyen Vali İbrahim Akın, “Amacımız ahlaken, ruhen ve bedenen olgunlaşmış bilinçli nesiller yetiştirmektir. İşte Sosyal Bilimler Liseleri ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de başarılı çocuklarımızın eğitim gördüğü okullar arasında yer alıyor. Bilindiği gibi, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi de sanatsal ruhlu öğrenciler yetiştirmektedir. Saz ve söz üstadı merhum Neşet Ertaş’ın adını taşıyan okulumuzda yetişen öğrencilerimizin ilimizin müzik kültürünü en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum,” şeklinde konuştu.
Vali İbrahim Akın’ın ziyaretlerine İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz eşlik etti.