Adalet Bakanlığı’ndan Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere bayram müjdesi geldi. Buna göre, Kurban Bayramı dolayısıyla tutuklu ve hükümlülerin görüş hakkı artırıldı.
Alınan karar kapsamında, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler Kurban Bayramı dolayısıyla aileleriyle iki defa görüşme imkânı bulacak. Ayrıca, 1-10 Ağustos ve 15-31 Ağustos tarihleri arasında koronavirüs tedbirleri alınmış şekilde birinci derece akrabalarından (anne, baba, eş, çocuk, torun, dede, ebe veya kardeşler) iki kişiyle kapalı görüş yapabilecekler.
Ziyaret sırasında yakınlarınca getirilen hediyeler 24 saat bekletildikten sonra mahkûmlara teslim edilecek. Ateş, öksürük, burun akıntısı gibi koronavirüs belirtisi olan tutuklu ve hükümlülere görüş izni verilmeyecek. Yapılacak görüşmelerin ardından kapalı görüş alanı en az 15 dakika süreyle havalandırılacak ve zemin, sandalye ve masa gibi yerler çamaşır suyu veya diğer hijyen malzemeleriyle dezenfekte edilecek. Ceza infaz kurumlarına girişlerde ziyaretçilere maske ve eldiven verilecek. Giriş ve çıkışlarda kapı önlerinde mesafe kurallarına uyulması ve yoğunluğun önlemesini için tedbir alınacak.