Yankı 40 Kırşehir Haber

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI
1.000
26 Şubat 2020 - 13:53

İslam dünyasında manevi diriliş ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç aylar başladı.

İslam âleminde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan manevi yenilenme ve arınma mevsimi üç aylar, 25 Şubat Salı günü başladı. Müslüman âlemi üç ayların müjdecisi olan mübarek Regaip Kandilini Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan (yarın) gece idrak edecek.

Mübarek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve İl Müftüsü Mehmet Yaman birer mesaj yayınladı.

Mesajında, İslam âleminde önemli bir yeri olan mübarek üç ayların habercisi Regaip Kandili’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali İbrahim Akın; “Yüce Rabbimiz, sonsuz lütfunun bir eseri olarak bizlere yaratılış gayemizi hatırlatmak günah ve hatalarımızdan arınarak ebedi kurtuluşa ermemize vesile olmak için bazı gün ve geceleri diğer zamanlardan daha faziletli kılmış, bu zamanlarda yapılan ibadetlere daha çok mükâfat vermiştir. İşte kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı bu özel zaman dilimlerinden birisi de mübarek üç aylardır. İçinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Gecesini barındıran bereket ve mağfiret mevsimi üç aylar, tüm müminler için birer sevinç kaynağıdır. Bu zamanlarda insanlar birbirlerine daha hoşgörülü ve saygılı davranmakta, zor durumda olan insanlara daha çok yardım eli uzatmaktadır. Mübarek üç ayların ve Regaip Kandili’nin Kırşehirli hemşehrilerimize milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Mehmet Yaman ise, Yüce Allah’ın kullarına olan rahmetinin bir boyutu olarak özel zamanlar yarattığını ifade etti.

sikiş
türbanlı porno
rus porno

Dini geleneğimizde özel zamanlardan birinin de, Mevlâ’mızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı üç aylar mevsimi olduğunu belirten Müftü Mehmet Yaman, “Manevi iklimi ile ruhlarımızı kuşatan, gönüllerimizi ferahlatan üç aylara 25 Şubat 2020 Salı günü bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz (S.A.S), üç aylara ulaştığında ‘Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ şeklinde duada bulunurdu. Bizim de bu değerli zaman diliminden azamî ölçüde istifade etmenin ve kandil gecelerinin aydınlığında bereketli bir mevsim geçirmenin gayretinde olmamız gerekir.” şeklinde konuştu.

Takvime göre Miraç Kandili 21 Mart günü idrak edilecekken Şaban ayı 25 Mart günü başlayacak. Şaban ayı içerisinde yer alan Berat Kandili ise 7 Nisan günü dualarla idrak edilecek. 24 Nisan günü başlayacak olan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi 19 Mayıs gününe rast gelirken Ramazan Bayramı ise 24 Mayıs Pazar Günü kutlanacak.

Yankı40 Haber ekibi olarak İslam Aleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, esenliklere vesile olmasını diliyoruz.

 

POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.