Sahip olduğu termal kaynaklar açısından Avrupa’da birinci, dünyada ise yedinci sırada bulunan Türkiye’de termal turizme rağbet her geçen gün artıyor.
Ülkemizde sağlık turizmi bilincinin artması ve yatırımcıların termal yatırımlara ağırlık vermeye başladığı 2014 yılından itibaren hızlı bir gelişme gösteren sektörde bugün Kaplıcalar Yönetmeliğine göre Sağlık Bakanlığınca belgelendirilen 275 civarında kaplıca bulunuyor.
2018 yılında 3 milyon turistin tedavi aradığı yerler arasında en fazla Bursa, Denizli, Yalova ve Ankara’daki termal tesisler ilgi görürken aralarında Kırşehir’in bulunduğu belgeli termal kaplıca bulunan 40 il şöyle sıralanıyor: Afyon, Aksaray, Ankara, Aydın, Amasya, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli, Yalova ve Yozgat illeri.
Termal tesisleri tercih eden 3 milyon turistin 2 milyonunu yerli turistler oluştururken yaklaşık 1 milyonunu da Çin, Almanya, Güney Kore, Japonya, Rusya, ABD, Azerbaycan, Lüksemburg, Gürcistan, Türkmenistan ve Kuveyt’ten gelen turistler oluşturuyor.
KIRŞEHİR KAPLICALARI GELİŞİYOR
Termal kaynaklar açısından zengin bir potansiyele sahip olan Kırşehir’de de termal kaplıcalara ilgi artıyor. 4 yıldızlı 2 tesisin bulunduğu Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesine bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde hastalar şifa arıyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Termal alanda Pilot Üniversite olarak belirlenmesi ve yine üniversiteye bağlı yeni bir hastanenin yapımının son aşamaya gelmiş olması Kırşehir’i termal turizm açısından daha bilinir bir il haline getirmesi bekleniyor.