Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşlarımızın turizm hareketlerine katılımını sağlamak maksadıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası başladı.
Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde düzenlenen Turizm Haftası Kutlama Programına Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Milletvekilimiz Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, ilçe yöneticileri, daire müdürleri, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Vali Akın, Turizm Haftası’nın turizmin ülkemiz ekonomisindeki yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla kutlandığını söyledi.Escort” href=”http://www.gelecekcocuk.com/”>şirinevler Escort
Turizmin bir ülkenin toplumsal ve ekonomik açıdan gelişmesini sağlayan en önemli faaliyetlerden birisi olduğunu dile getiren Vali Akın, “Ülkemiz, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile adeta bir turizm cennetidir. İnsanların farklı kültürleri tanıma isteğinin her geçen gün arttığı günümüzde, bizler de ülkemizin var olan bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeli, yapılacak etkili tanıtımlarla yurdumuza daha fazla turist çekmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu amaçla, turizm haftası kapsamında yapılan tanıtım ve etkinliklerle, toplumumuzda turizm konusunda farkındalık yaratılması, halkımızın turizm faaliyetlerine daha çok katılımının sağlanması ve iç turizmin canlandırılması hedeflenmektedir.
Escort” href=”http://aracbeyin.net/”>şirinevler Escort
Kapadokya’nın giriş kapısı niteliğinde olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kırşehir ilimiz de ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisidir. Tarih öncesi çağlara ışık tutan kazı alanları ve bu alanlardan çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği müzeleri, medreseleri, camileri, kervansarayları, yeraltı şehirleri, tarihi konakları, fikirleri ve eserleri ile gelecek çağları etkileyen ilim ve irfan önderleri, milletimizin sosyal ve ekonomik hayatına yön veren Ahilik Teşkilatı, gönül telimizi titreten saz ve söz ustaları, UNESCO tarafından kendisine “Yaşayan İnsan Hazinesi” unvanı verilen ünlü bozlak ustası Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir, eskiden olduğu gibi günümüzde de bir kültür şehri olma özelliğini korumaktadır.
Yine ilimiz, Hirfanlı Barajı ve Ramsar Sözleşmesi’ne dahil edilen Seyfe Gölü gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı termal kaplıcalarıyla da sağlık ve termal turizmdeki iddiasını ortaya koymaktadır. İlimiz turizmine büyük katkısı bulunan Kaman İlçemiz de Kalehöyük Kazı Alanı, Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Bahçesi, su sporlarının yapıldığı Hirfanlı Baraj Gölü ve gençlerin çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirme fırsatı yakaladığı Hirfanlı Gençlik Kampı ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. Amacımız, ilimizin turizm alanındaki varlığını en üst seviyeye çıkarmaktır.
2019 yılının Japonya’da Türkiye yılı olması vesilesiyle ülkemize gelen Japon vatandaşlarını ilimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı da özellikle ifade etmek isterim. Bu duygularla, yurt genelinde yapılan Turizm Haftası programlarının sadece ilimizin değil ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına vesile olacağına inanıyorum.” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur’un da bir konuşma yaptığı program, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura’nın sunumu ile devam etti.
Program, müzik dinletisi, ustaların davul-zurna ve folklor gösterisinin ardından çarkta çömlek yapımının izlenmesi ile sona erdi.