Yüce dinimizin en önemli günlerinden biri olan mübarek Ramazan Bayramı, ilimiz genelinde huzur içinde heyecan ve coşkuyla kutlanıyor.
Tüm İslâm coğrafyasını ortak bir ruhla kaynaştıran Ramazan Bayramı nedeniyle Ahi Evran Külliyesinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Ahi Evran Camiinde kılınan bayram namazı sonrasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali İbrahim Akın, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Ömer Seyfi, siyasi partilerin il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Buradaki bayramlaşma töreninde, vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
Vali Akın ve eşi Saliha Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve eşi Fatma Ekicioğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara daha sonra Fatma Bacı Sevgi Evlerini ziyaret ederek devletimizin koruması altındaki çocuklarla bayramlaştılar.
Ardından Vali Akın ve eşi Saliha Akın ve beraberindeki protol Huzur Evine geçerek burada kalan büyüklerimizin bayramını kutladılar.
Huzurevinde yapılan bayramlaşma sırasında konuşan Vali Akın, gönülleri manevi huzur ile dolduran, insanları iyiliğe, güzelliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya sevk eden mübarek Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu milletçe hep birlikte yaşadığımızı söyledi.
Bayramların mutlulukların paylaşıldığı, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dostluk gibi duyguların doruğa ulaştığı, dargınlıkların unutulduğu, insanların muhabbetle kaynaştığı müstesna günler olduğunu belirten Vali Akın, “Bayramlar sevinçlerin, mutlulukların paylaşıldığı, büyüklerin hatırlarının sorulduğu, küçüklere de sevgiyle yaklaşıldığı önemli günlerdir. Bugün devletimizin koruması altındaki çocuklarımızı ziyaret ederek sevinçlerine ortak olduk. Ardından Huzurevini ziyaret ederek burada kalan büyüklerimiz ile bayramlaştık. Büyüğüne saygısı, küçüğüne sevgisi olmayan bir millet ayakta duramaz. Türk milleti olarak büyüklerimizi sayar, küçüklerimizi sever ve böyle özel günlerde sevindiririz. Devletimizin ve toplum geleneğimizin temeli ve anlayışı budur. Hepinizin bayramını tekrar tebrik ediyor, daha nice bayramlara birlik, beraberlik ve huzur içerisinde erişmeyi temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Kırşehirli hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.
Bayramlaşma programı, Vali Akın ve beraberindeki protokolün Şehit Polis Memuru Ramazan Donat ve Şehit J. Komd.Onb. Oktay Atasoy’un ailesini ziyaret etmeleri ile sona erdi.