Yankı 40 Kırşehir Haber

İL PROTOKOLÜNDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

İL PROTOKOLÜNDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI
1.985
07 Mart 2020 - 20:38

Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle birer mesaj yayınladılar.
Vali İbrahim Akın, yayınladığı mesajda, ailenin ve toplumun temeli olan kadınlarımızın hayatımızdaki yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.
Farklı toplumlarda kadının statüsünün tartışma konusu olsa da bizim kültürümüzde kadınlarımızın hiçbir zaman geri planda olmadığını, aile düzenine çeşitli rollerde katkıda bulunduğu gibi yeri geldiğinde devlet işlerinde de söz sahibi olduklarını belirten Vali Akın, “Türk kadınları vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdiği evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, hem cephe gerisinde askerimize yardımcı olmuş hem de kendileri savaşmışlardır. Bunun en güzel örneğini kadınıyla erkeğiyle milletimizin tek yürek olduğu Kurtuluş Savaşı’nda görmekteyiz.
Devletimiz, yurdumuzun düşman işgalinden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük emeği olan kadınlarımızın ülkemizin geleceğinde de etkin rol alması için her alanda hukuki düzenlemelere ağırlık vermiştir. Bu anlamda kadınlarımız daha 1934 yılında seçme ve seçilme hakkına kavuşturulmuştur. Bu düzenlemeler sayesinde kadınlarımız siyasetten ekonomiye eğitimden sanata kadar pek çok alanda aktif yer alarak emeğiyle ülkemizin gelişimine katkıda bulunmuştur.
Unutulmamalıdır ki, güçlü nesillere sahip olmanın yolu güçlü kadınlardan geçmektedir. Bu sebeple hak, adalet, hoşgörü ve kardeşlik gibi güzel hasletler üzerine kurduğumuz medeniyetimizin yükselmesi ve ülkemizin “Güçlü Türkiye” hedefi yolunda emin adımlarla ilerleyebilmesi için kadınlarımızın her alanda kendisini geliştirmesine ve toplumsal hayatın içinde olmasına daha fazla önem göstermeliyiz. Bu duygularla, içtenliği, fedakârlığı ve çalışkanlığı ile hayatımıza anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, güzelliklerle dolu bir hayat sürmelerini diliyorum.” dedi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise mesajında, “Hayatı her gün yeniden var eden kadınlarımız için birlik ve mücadele günü olan ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ne yazık ki hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının ve kadınlarımızın toplumsal hayatı içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.
Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayat içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseklerde olduğu, kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise hâlâ gelişemediği ve asla gelişmeyeceği bir gerçektir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönem dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklar kadınlarımıza tanınmıştır. Kadınlarımız toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemiş, aynı zamanda dünyada ve bölgedeki birçok ülkenin kadınına da örnek olmuşlardır.
Önemli ve anlamlı bir gün olan ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirmenin arttırılması, kadınlarımızın hayatın her alanında daha fazla söz sahibi olmaları için mücadele etmemiz gerektiği bilinciyle kutluyorum.” sözlerine yer verdi.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, kadının ailenin temel direği, kültürel ve ahlaki değerlerin koruyucusu, nesilden nesle aktarıcısı olduğunu belirttiği mesajında, “Kadınların her alanda sayılarının artması Türkiye’yi daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınlarımızın fırsat eşitliğinden tam ve etkin şekilde yararlanması partimizin temel hedef ve önceliklerimiz arasında yer almaktadır. AK Parti olarak, kadınlarımızın karar mekanizmalarında etkin yer alması konusunda seferberlik yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise mesajında: “8 Mart, tüm dünya kadınlarının, insan hakları temelinde ve sosyal refah bağlamında hayatın içindeki eğitim, sosyo-kültürel ve ekonomik alanların her birinde eşit haklara sahip olduklarının vurgulandığı, verdikleri mücadelelerle her daim kadının toplumdaki yerinin ve rolünün ne denli önemli olduğunu ortaya koyan kadın hakları hareketinin odak noktasıdır.
Kadınlar, gerek ekonomik ve sosyal alanlar gerekse eğitim ve kültürel alanlar içinde olsun hayatın birçok noktasında uğradığı haksızlıklar karşısında diğer taraftan cinsiyeti üzerinden şiddete ve istismara maruz kaldıkları da göz önünde bulundurulduğunda bağlı oldukları toplumlar ve kültürler içinde seslerini her alanda duyurmaya çalışarak haklı mücadelelerini sürdürmektedirler ve bu haklı mücadelede her anlamda desteklenmelidirler.
Çağdaş ve medeni bir toplum olmanın en önemli gerekleri arasında cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkmış olması ve bu noktada yaşamın her alanında kadınların da söz sahibi olduğu yer almaktadır. Bu düşünceler ışığında; kadına karşı yapılan haksızlıkların, şiddet ve istismarın ortadan kalkıp son bulması umuduyla “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyorum.” sözlerine yer verdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.