Kurban Bayramı nedeniyle Vali İbrahim Akın ve il protokolü şehitliği ziyaret etti.
Arife günü nedeniyle Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne yapılan ziyarete Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekilİ Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, şehit ve gazi dernekleri başkanları, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları ile şehit aileleri katıldı.
Okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından, Vali İbrahim Akın, diğer protokol şehit kabirlerini ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktılar.
Şehitlik ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, arife günü münasebetiyle milletçe şehitlerimize duyduğumuz minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere şehitliği ziyaret ettiklerini söyledi.
Vatanımızın selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmayarak, her fırsatta yanlarında olduklarını belirten Vali Akın, “Yeni bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu huzur ortamını aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu duygularla, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, bizlere emanet ettikleri ailelerine de sabır ve baş sağlığı diliyorum.” dedi.
Konuşmasının devamında, son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını ile mücadelede vatandaşlarımızdan bayram boyunca maske, mesafe ve temizlik konularına özen göstermelerini isteyen Vali Akın, “Kurban Bayramında, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olacak davranışlardan uzak durmalıyız. Koronavirüsle mücadelede rehavete kapılmadan, salgınla mücadele hassasiyetimizi en üst düzeyde tutmalıyız. İlimizde gerek hastalığın yayılmasını önlemek gerekse vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramını geçirmesini sağlamak amacıyla gerekli tüm önlemler alınmıştır. Vatandaşlarımızdan hem koronavirüs hem de trafik konusunda alınan tedbirlere hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bu vesileyle, bütün Kırşehirlilerin ve milletimizin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.